Hvordan skaffe sponsor til lag, foreninger og arrangementer

Hvis har driver med en frivillig organisasjon, eller skal ha et arrangement i regi av dette er de aller fleste helt avhengige av å få sponsorinntekter. Ofte får man sponsorpengene som en slags kombinasjon av støtte og reklame for de som sponset deg, men mange synes det er vanskelig å skaffe sponsor til lag, foreninger og arrangementer.

Nedenfor skal vi se nærmere på hvordan man går frem for å skaffe sponsorer. Merk at denne artikkelen ikke handler om å skaffe sponsorer til Instagram eller noe sånt, men er ment for deg som har et fotballag som ønsker å arrangere en cup, for deg som skal starte en studentavis, eller for dere som trenger litt penger for å utvikle en forening.

For å få sponset arrangementer, lag eller foreninger må man sende ut e-poster eller ringe firmaer man tror er aktuelle, og spørre om de er interesserte. Fortell om foreningen eller arrangementet ditt, og overtal de med å pitche hvorfor det er positivt for firmaet å sponse akkurat dere.

Noen gode argumenter for å overtale sponsorer til å ville sponse akkurat dere er ved å trekke frem hvordan dere bidrar positivt til samfunnet. Dette er veldig enkelt hvis dere driver med frivillig arbeid, driver inkluderende arbeid hvor alle får være med, eller ønsker å gjøre noe positivt for lokalmiljøet.

Barn som spiller fotball
Lokale fotballag for barn trenger sponsorer for å klare å få det til å gå rundt.

Slik finner du aktuelle firmaer for sponsing

Når man skal finne sponsorer er det lurt å bruke litt tid på å lete etter aktuelle kandidater før man begynner å sende e-poster eller ringe rundt. Den beste måten å finne firmaer som er aktuelle som sponsor på er ved å se etter hvem som har sponset lignende foreninger, lag eller arrangementer. Man vil raskt oppdage at det er visse firmaer eller visse bransjer som går ofte igjen, og da er det selvsagt en tydelig indikasjon på at disse ofte har et åpent sinn for å sponse ting.

Lokale bedrifter er gjerne positive til sponsing! Hvis man driver lokalt er det gjerne ekstra stas å kunne klistre firmalogoen sin på spillerdraktene til barna eller på veggen til klubbhuset når det er et arrangement. Så ikke vik unna lokale bedrifter!

Ellers er det jo fornuftig å se etter firmaer som vil få ekstra mye utbytte av å være sponsor for dere. Om du for eksempel skal starte en lokale hundeklubb er det jo naturlig å ta kontakt med de lokale dyrebutikkene.

Noen typer virksomheter sponser gode formål over lav sko

Hvis dere prøver å starte en idrettsforening for barna eller andre hyggelige og inkluderende foreninger er det mange virksomheter som vil bidra med summer til de aller fleste som spør.

Et godt eksempel er banker, og flere av de store landsdekkende bankene, så vel som lokalbanker, ser ut til å villig stille opp som sponsorer for de fleste slike typer foreninger. Her er det ikke nødvendigvis det at banken tror de kommer til å få så fryktelig viktig reklameplass som kommer til å gi dem mange kunder, men heller at de ønsker å fremme seg som en aktør som bidrar til lokalsamfunnet.

Så ta en telefon til den lokale sparebanken for å høre om de er villig til å stille opp som sponsor til arrangementer, lag og foreninger.

Les også:

2 kommentarer om “Hvordan skaffe sponsor til lag, foreninger og arrangementer”

 1. Hei jeg jobber som kokk renholdsarbeider services i kassa i plankebyen biljardklubb for de medlemmene som er aktive der. Du kan få deg noe og spise både før turnering og mens du trener litt kaffe og vaffel brus rene bord og kuler. Min kontaktperson er bjørn birger jeg heter filip endale dette er et tiltak ordning via nav men de trenger tilskudd om jeg ikke kommer eller noe skjer siden dette er tilrettelagt arbeid men en løsning min veileder Jan f. Mortensen fra nav sarpsborg mener er riktig

  Svar
  • Hei.

   Om du er ute etter sponsing må du følge fremgangsmåten beskrevet i artikkelen ovenfor. Det er dessverre ikke mulig å søke om det via kommentarfeltet her. Lykke til!

   Svar

Legg igjen en kommentar