Er det bra med kreatin for jenter? Forklart

De fleste av oss tenker sikkert på store bodybuildere når vi tenker på bruk av kreatin som kosttilskudd, men er det virkelig slik at dette kun er for muskelbyggning? Faktisk er svaret nei, kreatin er absolutt ikke kun for deg som ønsker store muskler.

Faktisk er det helt supert med kreatin for jenter, uansett om du ønsker deg mer definerte muskler eller bare ønsker å prestere bedre på øvelser med lav belastning. Grunnen er enkelt nok at kreativ lar deg prestere bedre og være mer utholden når du trener, så du får mer effekt av den typen trening du allerede driver med.

Nå høres kanskje kreatin ut som et vidundermiddel, men for å forstå det bedre skal vi se litt nærmere på hvordan kreatin faktisk påvirker kroppen. Med denne informasjonen kan du selv avgjøre om du synes kreatin er for jenter også, eller om det kun bør brukes av bodybuildere.

Slik påvirker bruk av kreatin kroppen din

Kreatin har egentlig en veldig enkel funksjon. Kreatinet man tilfører kroppen vil trekke seg til muskelen dine, og der vil de fungere ved at de trekker til seg vann inn i musklene. Det er faktisk alt kreatin gjør: øker mengden vann i muskler.

Dette kan kanskje ikke høres så viktig ut, men mer vann i musklene vil øke utholdenheten og til en viss grad også styrken din. Dette skjer ved at vannet er med på å bringe ekstra anaerob energi til musklene. Når man bruker ekstra kreatin vil man raskt merke at man faktisk holder ut lenger, kan løfte litt tyngre, og ta flere repetisjoner av hver øvelse.

Les også: Bør man bruke kreatin når man trener styrke?

Man kan med andre ord bruke den ekstra muskulære utholdenheten fra kreatin akkurat som man vil, så den vil på en måte bare forsterke den treningen du allerede driver med. Det betyr at man ikke magisk får store muskler av å bruke kreatin. Om du heller tar mange og enkle øvelser for å få slanke muskler kan du fortsette med det når du går på kreatin for å få et bedre resultat ved at du klarer flere repetisjoner.

Kreatin trenger derfor ikke å være synonymt med store muskler som buler ut. Det er bedre det at folk flest tenker på dette sammen, da seriøse bodybuildene gjerne har brukt kreatin for å kunne prestere bedre og oppnå den kroppen de ønsker seg.

Før man begynner på kreatin er det viktig å være klar over bivirkningene. Kreatin har ingen farlige bivirkninger, men man vil legge på seg når man bruker det. Man må regne med å gå opp mellom 0,5 og 3 kg når man bruker det, rett og slett fordi man binder ekstra vann i musklene sine. Man kan også se litt oppblåst ut, men både oppblåstheten og den ekstra vekta forsvinner noen dager etter at man slutter.

Det er også viktig å drikke mye vann når man bruker kreatin, og man vil merke at man er mer tørst enn vanlig. Ikke vær redd for å drikke noen ekstra liter hver dag, for dette er helt vanlig.

Velg riktig kreatin for jenter

Som du sikkert har skjønt mener vi at det er bra med kreatin for jenter, uansett om man vil øke muskelmassen, få definerte muskler eller ha økt utholdenhet for å trene for å gå ned i vekt. Det finnes mange leverandører av kreatin, men det er litt ulik grad av kvalitet på produktet. Man bør se etter et produkt med så rent kreatin som mulig, da urenheter i produktet betyr usunt, animalsk fett.

Vi på ForklarMeg.com anbefaler Kreatin Monohydrat fra Gymgrossisten. Dette er av veldig høy kvalitet, men også veldig billig. Det finnes uten tvil mye dyrere kreatintilskudd enn dette, men det er vanlig kreatin monohydrat som viser seg å fungere best for de aller fleste, så hvorfor ikke bare velge det beste?

Dersom du foretrekker kapsler istedenfor pulver anbefaler vi dette produktet. Det er litt mer kostbart, men langt billigere enn andre kosttilskudd.

Man får også kjøpt kreatin med jordbærsmak, noe som kan være litt greit, da kreatin har en litt rar smak uten noen tilsetninger.

Hvilke øvelser vil kreatin hjelpe med?

Alle øvelser hvor man bruker den anearobe funksjonen til muskelen vil prestere bedre når man tar ekstra tilskudd av kreatin. Det betyr de aller fleste øvelsene man gjør inne på treningssenteret. Det vil derimot ikke spille all verdens rolle i rolige øvelser som raske gåturer eller sånt.

Man kan enkelt finne ut om en øvelse er aerob (bruker oksygen under øvelsen) eller anearob (bruker ikke oksygen under øvelsen) ved å teste om du har aktiv pusting mens du gjennomfører. Typiske anearobe øvelser gjøres på utpust, mens aerobe øvelser gjøres mens man puster inn og ut.

Tar man benkpress vil man typisk puste ut mens man dytter stanga opp, mens man trekker puster inn igjen når man lar stanga falle kontrollert ned igjen. Denne øvelsen er altså anaerob. Jogging er derimot aerob; her puster og peser man jevnlig samtidig som man utfører samme øvelsen.

Kreatin vil altså hjelpe deg med å prestere bedre på alle anaerobe øvelser, men gjøre ganske lite nytte for seg på aerobe øvelser. Kreatin er også med på å bygge muskler raskere ved å forbedre restitusjonen, så den vil ha en liten effekt på jogging, svømming, sykling og andre slike kardio-øvelser, selv om den er best brukt sammen med styrketrening og anaerobe øvelser.

Får man store muskler av å bruke kreatin?

Nei, det er ingen automatikk i at man får store muskler av å bruke kreatin. Kreatin fungerer som nevnt ved at den lar deg yte bedre på treningsøktene, så for å få større muskler med kreatin må man gjøre konkrete styrkeøvelser mot dette resultatet. Så man trenger ikke å være redd for å automatisk få enorme muskler av å bruke kreatin.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker for Gymgrossisten.

Les også:

2 kommentarer om “Er det bra med kreatin for jenter? Forklart”

Legg igjen en kommentar